Canonovi prerađeni višenamjenski uređaji

Canonova EQ80 paleta nudi visokokvalitetne, obnovljene, višenamjenske pisače (MFP), koji nude ista pouzdana rješenja za kopiranje, skeniranje i ispis kao i novi modeli. EQ80 modeli nude odlične benefite kako za vaše poslovanje, tako i za okoliš.

Potpuno obnovljeni crno-bijeli ili u boji, EQ80 uređaji zadovoljavaju iste stroge standarde kvalitete kao i novi Canon modeli, te nose isto jamstvo.

Koji su izazovi? Koje je rješenje? Što je prerada uređaja?
3-5 godina je prosječni životni vijek višefunkcijskog (MFP) uređaja

Prerada uređaja

iskorištava potrošene resurse kako bi zadovoljili poslovne potrebe - velika korist za vaše poslovanje, vaše kupce i za okoliš.

Prerada uređaja je definirano od strane European Remanufacturing Network kao:
Preko 2.4 milijuna novih višenamjenskih (MFP) uređaja se proda svake godine, većim dijelom se zamjenjuju postojeći uređaji. "Prerada uređaja je proces vraćanja rabljenog proizvoda barem na njegove originalne performanse s jamstvom da je proizvod isti ili bolji od novoproizvedenih modela.

 

Canon EQ80 imageRUNNER ADVANCE C5000 Series -Tehnički podaci - Uredski  ispis u boji - Canon Croatia

Proces prerade uređaja

  • Canonovi najprodavaniji modeli višenamjenskih uređaja se skupljaju na teritoriju Europe i šalju se u Canonovu radionicu za preradu uređaja u Giessen u Njemačkoj. Tamo se provjeravaju da li postižu određenu razinu kvalitete kako bi se mogle iskoristiti za proces prerade.
  • Uređaji koji prođu test kvalitete se rastavljaju do samog okvira, zatim se detaljno očiste, ponovno se radi provjera kvalitete i ako je potrebno radi se izmjena komponenti ili popravak.
  • Potom se uređaji sastavljaju pomoći istih ili novih komponenti. Tvrdi diskovi su obrisani i reformatirani i uređaji su nadograđeni na najnoviji firmware. Brojači na uređajima su vraćeni na nulu, uređaj dobi novi serijski broj i potpuno novo jamstvo.
  • Na samom kraju procesa svi modeli su ponovno detaljno prekontrolirani prije nego izađu iz tvornice kako bi garantiranu najvišu razinu kvalitete.

Canonov proces obnove uređaja pridonosi smanjenju od čak 80% upotrebi sirovina i CO2 emisija koje nastaju iz proizvodnje i transporta sirovina.