Pravi ploter može zadovoljiti sve vaše potrebe za ispisivanjem, vodeći vas ispred konkurencije i omogućujući usklađenost unutar tvrtke

Arhitekti i inženjeri ne crtaju više velike projektne nacrte rukom; prešli su na računalnu tehnologiju koja je njihova radna mjesta učinila učinkovitijima.
Ova tehnologija omogućuje im postizanje više posla za manje vremena, uz veću točnost i precizne detalje. Vrijeme je da na isti način počnu razmišljati o tiskarskoj tehnologiji.

 • Arhitekti, inženjeri i građevinske tvrtke imaju posebne potrebe kada je u pitanju ispisivanje širokih formata. Ne samo da im je potreban brz i precizan ispis, već i ispis na zahtjev, često u zahtjevnim okruženjima. Svatko tko je ikad donio nezaštićeni nacrt na gradilište previše dobro zna kakve ga zamke čekaju. Prljavština, voda i ostali čimbenici u okruženju ugrožavaju vaše dragocjene planove bez kojih se nijedan posao ne može nastaviti.
 • Iako je ispisivanje na široke formate i dalje osnovno rješenje na području arhitekture i inženjerstva, mnoge se tvrtke i dalje koriste zastarjelom opremom za ispis koju izvorni proizvođač više ne podržava. Kad se ta oprema pokvari, samo nekoliko odabranih osoba zna kako izvesti popravak, a još manje njih pouzdano zna gdje pronaći originalne rezervne dijelove.
 • Ostali se za potrebe širokih formata oslanjaju na tiskarske usluge drugih tvrtki, što u idealnom scenariju može predstavljati učinkovitu uporabu budžeta i vremena, ali to može stvoriti uska grla u proizvodnji kada tiskare ne mogu isporučiti na vrijeme, kao kad se npr. više prioritetnih projekata mora dovršiti istodobno.
 • Arhitekti i drugo osoblje ne bi se za obavljanje radnih zadataka smjeli oslanjati na neučinkovit pisač ili vremenske rokove vanjskih dobavljača tiska. U stvari, postupak ispisivanja jedan je od problema kojim se nitko u arhitektonskoj i inženjerskoj tvrtki ne bi trebao baviti. Srećom, kvalitetan, pouzdan i precizan ploter s mogućnošću fleksibilne prilagodbe za sve vrste poslova ispisa poput crteža, dijagrama, nacrta pa čak i fotografija, rješenje je za poteškoće s pisačem bilo koje tvrtke.

 

Što suvremeni ploteri mogu učiniti za vas?

Mislite da će bilo koji poslovni pisač biti dovoljno dobar za vašu tvrtku? Razmislite još jednom. Standardni poslovni pisači mogu svojim ograničenim mogućnostima veličine skeniranja i ispisa te velikom potrošnjom tinte značajno narušiti produktivnost inženjerskih i arhitektonskih ureda.

CAD projekti zahtijevaju veće slike od onih kakve omogućuju obični uredski pisači, a moderni pisači mogu postati pravi pomoćni alat za arhitekte, inženjere i dizajnere koji sada mogu u nekoliko minuta predstaviti sjajne visokokvalitetne ispise velikog formata.

Bez obzira želi li građevinski izvođač predstaviti plan za sobu ili dizajner interijera klijentu želi pokazati koncept dizajna sobe, pisači za široke formate nude mogućnost izrade dokumenata velikog formata sa slikama, bojama i grafikama koje stolni pisač ne može postići, a sve to uz znatno manje troškova.

Kako vam ploteri mogu biti od koristi?

Poboljšana produktivnost 

Mrežna povezanost osnažit će postupak kolaborativnog dizajniranja, ubrzati dovršenje projekata i osloboditi resurse za obavljanje drugih projekata.

Ušteda vremena i troškova

Mogućnost ispisivanja vaših CAD projekata značajno će uštedjeti vrijeme i novac. Nećete plaćati režijske troškove drugoj tvrtki niti morati slati narudžbe (i trošiti dodatni proračun) kako biste izvršili promjene u posljednji tren te nećete biti na milost i nemilosti vanjskih rokova proizvodnje.

Kvaliteta

Možete generirati detaljne ispise koji su podjednako dobri kao oni iz tiskare ili čak bolji od njih.

Upravljanje verzijama u pokretu

Ispisna rješenja za arhitektonsku branšu omogućuju administratorima potpuno mijenjanje i trenutno distribuiranje crteža izvođačima, podizvođačima i drugim zainteresiranim čimbenicima.

Pouzdano arhiviranje

Zaštitite se od budućih parnica oslanjajući se na tehnologije za arhiviranje CAD crteža i drugih dokumenata velikog formata

Pouzdanost pisača

Moderni ploteri dobro podnose učestalu i zahtjevnu uporabu. Mogućnosti proizvodnje velikih količina omogućuju vašoj tvrtki isporuke velikih i visokokvalitetnih ispisa na zahtjev.

 

 

Na što obratiti pozornost pri odabiru plotera?

Pri kupnji novog pisača, trošenje novca je neizbježno. Ali postoje načini za smanjenje troškova vlasništva. Možete povećati svoje šanse za postizanje bolje vrijednosti za svoj novac tako što ćete potražiti sljedeće značajke:

 • Visokokvalitetni ispis s oštrim rubovima, točnim bojama te preciznim i jasnim detaljima.
 • Fleksibilnost za rukovanje ispisima velikih formata kao i manjim dokumentima poput izvještaja i prezentacija, što omogućuje da ga različiti korisnici upotrebljavaju u različite svrhe.
 • Mogućnost ispisivanja s mobilnih uređaja, što je relevantno u sadašnjosti i budućnosti.
 • Otvorena platforma, tako da ploter možete integrirati u svakodnevne zadatke poput skeniranja na Dropbox, Google Drive ili SharePoint.
 • Pristupačnost, uključujući troškove održavanja i tintu. Posjedovanje uređaja obično ima svoju cijenu, stoga svakako razmotrite troškove održavanja i tinte.

Prednosti Canona

 • Canonovi ploteri iz asortimana imagePROGRAF TM pružaju sve što arhitektonska i inženjerska tvrtka treba, uključujući i cjenovnu pristupačnost. Proizvedeni su s jednim ciljem: učiniti pisače za velike formate povoljnima i pristupačnima koliko god je to moguće.
 • Podržava sve CAD/GIS standarde i jezik HPGL/2, a zahvaljujući njemu korisnike od briljantnog ispisa dijeli jedan pritisak tipke – automatizacija ispisa.Serija TM podržava rad na daljinu i nudi automatske obavijesti o dovršetku zadatka, čak i ako su korisnici udaljeni od pisača. Nudi i poboljšanu sigurnost, jer se pristup povjerljivim podacima ispisa može strogo nadzirati.
 • Canonov asortiman imagePROGRAF TM lako je nadograditi. Sve uređaje iz naše serije TM crtača (osim TM-205) možete nadograditi na višefunkcijski pisač bilo na samom početku ili kasnije kada se ukaže potreba. Možete odabrati između dvije mogućnosti: niskobudžetni skener L36ei/L24ei ili napredni skener T36.

 

Canon imagePROGRAF TM-200/205

TM-200/205 je 24-inčni pisač (610mm). 

Njegova kompaktna veličina čini ovaj pisač idealnim izborom za arhitekte, inženjere ili izvođače koji rade iz kućnog ureda ili ureda male i srednje veličine. TM-200 se može nositi sa skromnim mjesečnim količinama ispisa, ali također dobro funkcionira i u slučajevima s manjim količinama ispisa. 

Velike brzine (proizvodnja ispisa od A1 za oko 24 sek.) i tiho ispisivanje čine ovaj uređaj iznimno konkurentnim drugim sličnim markama i modelima. Veliki spremnici s tintom smanjuju troškove po mililitru, što u konačnici snizuje vaš trošak po otisku. 

Model TM-200 TM-205
Postolje sabiračice Opcionalno, SD23
Opcije MFP-a L24ei -
Detaljni podaci o proizvodu

Brošure za TM 200 205

Brošura za TM 200 MFP

Brzina ispisa i potrošnja tinte 24", A1

24 sek

0,15 ml

A1 CAD crtež
Brzo ekonomično
običan papir

44 sek

0,32 ml

A1 CAD crtež
Standardno
običan papir

1 min 22 sek

1,36 ml

A1 poster
Standardno
premazani papir

Tinte
Naziv Kapacitet

PFI-120
Black, Cyan, Magenta, Matt Black, Yellow

130 mililitara
PFI-320
Black, Cyan, Magenta, Matt Black, Yellow
300 mililitara

 

Tinte
Naziv Kapacitet

PFI-120
Black, Cyan, Magenta, Matt Black, Yellow

130 mililitara
PFI-320
Black, Cyan, Magenta, Matt Black, Yellow
300 mililitara

Canon imagePROGRAF TM-300/305

TM-300/305 je 36-inčni pisač (914mm). 

TM-300 je pisač od 36” koji sadrži postolje/sabiračicu (s kotačićima za lako premještanje ili pomicanje). Dok se stranice ispisuju, pisač ih izrezuje i automatski slaže pravilnim redoslijedom, bez ikakve ljudske interakcije (ne kao sa starim košarama za prihvat). 

Velika brzina ispisivanja (ispisivanje formata A0 za 40 sek.) i tiho ispisivanje omogućuju rad pisača dok se obavljaju drugi poslovi, što povećava učinkovitost i minimizira troškove. 

Model TM-300 TM-305
Postolje sabiračice Standard
Opcije MFP-a

L36ei
T36
T36AIO

T36
T36AIO
Detaljni podaci o proizvodu

Brošure za TM 300 305

Brošura za TM 300 305 L36ei MFP

Brošure za TM 300 305 T36 MFP

Brzina ispisa i potrošnja tinte 36", A0

40 sek

0,24 ml

A0 CAD crtež
Brzo ekonomično
običan papir

1 min 14 sek

0,51 ml

A0 CAD crtež
Standardno
običan papir

2 min 36 sek

2,67 ml

A0 poster
Standardno
premazani papir